Vaikka Tappara koki kotonaan tappion maanantain European Trophyn ottelussa Brynäsille, ei se estänyt kirvesrintoja matkaamasta jatkoon turneessa.

Tapparan olisi pitänyt hävitä viidellä maalilla, jotta matkalle olisi tullut esteitä. Maanantain tappiosta huolimatta kirvesrinnat voittivat oman lohkonsa.

Tapparan päävalmentajan Jukka Rautakorven mittarilla Brynäs-pelin taso ei noussut korkealle.

– Molemmilla oli vähän sellaista pelailua. Ei ollut ihan sitä intensiteettiä kuin yleensä jääkiekkopeleissä on ja mitä oli näissä peleissä elokuussa. Tuloksesta ja paikasta finaaliturnaukseen pelattiin ja sinne pystyimme itsemme hoitamaan.

– Elokuussa tätä hommaa lähestyttiin peli kerrallaan, kun meillä oli melko uusi joukkue. Tässä pelissä se tuli sitten tärkeäksi, että hoidetaan se lopputurnauspaikka, Rautakorpi jatkoi tuoden esille pelin ainoan tavoitteen.

Kahdeksan maan lopputurnaus pelataan joulukuussa Bratislavassa ja Wienissä. Se tuo mukavan lisämausteen porkkanapöksyjen talveen.

– Tietysti se tulee olemaan hyvä yhteinen kokemus joukkueelle ja päästään mittaamaan Euroopan huippujoukkueita. Nyt palataan liigaan ja siihen normirutiiniin. Aika tiivis viikko meillä on alla, kun ensin pelattiin kolme peliä neljään päivään, sitten päivä taukoa ja tämä peli, Rautakorpi tuumasi.