Rajusti ja kohua herättäneessä tapauksessa Kärppien puolustajaa Ville Mäntymaata taklannut Ilkka Pikkarainen on saanut kahden ottelun pelikiellon SM-liigan kurinpitäjältä Sampo Liusjärveltä.

Kurinpitopäätöksessään Liusjärvi painottaa Pikkaraisen ja Mäntymaan tilanteen olleen laitataklaus. Vastuu taklauksessa on Liusjärven mukaan Pikkaraisella.

– Taklaustilanne ei tule Pikkaraiselle eteen nopeasti vaan hän voi valmistautua mahdolliseen taklaukseen liukuessaan B-pisteen viiksiltä alkaen. Näin ollen ja koska Pikkaraisella ei ole tilanteessa kova vauhti, katson, että Pikkaraisella on riittävästi aikaa havaita, että Mäntymaan katse on syöttösuunnassa eikä hän ole valmis ottamaan taklausta vastaan.

– Näin ollen vastuu taklausta on Pikkaraisella. Pikkarainen vie taklauksensa loppuun asti kohottaen loppuvaiheessa kädet ylöspäin. Taklauksen seurauksena Mäntymaa kaatuu rajusti päin laitaa. Näillä perusteilla ja koska Mäntymaa loukkaantuu taklauksesta, tulee Pikkaraiselle määrätä ottelurangaistus laitataklauksesta.

– Näkemykseni mukaan oikea rangaistus Pikkaraisen laitataklauksesta on kahden ottelun pelikielto, Liusjärvi totesi päätöksessään.

Pikkarainen on pelikiellossa 27.10.2012 pelatussa ottelussa SaiPa-Pelicans ja 30.10.2012 pelattavassa ottelussa Pelicans-TPS.