Alkukaudesta peli peliltä parantanut Lukon pistekunkku Justin Azevedo palasi perjantaina kahden ottelun pelikiellosta väkevästi.

Tyytyväinen hyökkääjä istui pelin jälkimainingeissa SuomiKiekko-sivuston haastetavaksi.

– Nyt oli ehjä ja täysi peli meiltä. Sen sijaan, että olisimme pelanneet 45 minuuttia tai 40 minuuttia, saimme täyden 60 minuuttia alle, Azevedo kertaili perjantain tuoretta HIFK-voittoa.

Turun ottelun tapahtumien myötä kaksi peliä taklauksestaan pelikiellossa ollut sentteri joutui katsomaan viikon ensimmäiset kamppailut katsomon puolella.

Vaikka Marko Anttilaan kohdistunut taklaus olikin tapahtumana myös melko koominen, kertoi Lukko-hyökkääjä ottaneen tapahtuneesta opiksi.

– Ymmärrän pelikieltoni täysin. Juuri noista taklauksista liiga haluaa päästä eroon. En ole pelaaja, jolla on tarkoitus vahingoittaa vastustajaa ja tehdä tuollaisia temppuja. Tarkoitus oli taklata kehoon, eikä missään nimessä päähän.

Tehot löytyneet oikeaan aikaan

Perjantaina Lauri Tukosen paluusta silminnähden piristynyt Azevedo tuntuu parantaneen peliään mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Jos syksyllä mies oli ajoittain vielä täysin turistin roolissa, on viime peleissä nähty jo ykkössentterin tonttia ja vastuuta vastaavia näyttöjä.

– Se, että tuntee olonsa luontaiseksi kaukalossa, on iso asia. Koen sopeutuneeni uuteen joukkueeseen koko ajan paremmin ja paremmin. Nyt peli alkaa jo tuntua kohtuullisen hyvältä.

Perjantaina hyökkääjän iskemä osuma oli osoitus Azevedon vahvuuksista. Pienkokoinen sentteri väläytteli yllätyksellisyyttään ja kairasi ovelasti tärkeän avausmaalin illalle.

– Oma peli tuntui HIFK-pelissä hyvältä. Pari ensimmäistä vaihtoa meni siihen, että sai jalat ja kädet vauhtiin, mutta sen jälkeen peli tuntui hyvältä, Tukosen ja Filip Riskan roolia ykkösketjussa hehkuttanut kanadalainen fiilisteli.

Liika ajattelu jäänyt pois

Vaikean alkusyksyn jälkeen koko Lukon pelaamisessa on tapahtunut valtava rykäisy oikeaan suuntaan. Kolmen pelin voittoputki ei ole Azevedon mukaan sattuma.

– Viisikkopelaamisemme on parantunut nyt huomattavasti. Peli ei ole joka paikkaan säntäilyä, vaan pelaamme entistä paremmin tilanteet koko viisikon voimin.

Resepti vireen ja hyvän tekemisen jatkumiseen tuli ikäisekseen kokeneelta hyökkääjältä nopeasti.

– Ei saa ajatella liikaa, pitää keskittyä vain itse pelaamiseen. Mitä enemmän sitä ajattelee pelaamista ja kaikkea sen ympärillä, sitä enemmän sitä tulee kasanneeksi paineita itselleen.

– Pitää tehdä vain yksinkertaisia asioita mahdollisimman hyvin. Voittaa aloituksia, puolustaa kurinalaisesti ja hyökätä fiksusti, liigan parhaimpiin aloittajiin kuuluva Azevedo päätti.

Ilari Isotalo, Rauma