NHL-pelaajien värväyksessä on aina iso riski, kun joukkueet harkitsevat vahvistuksia.

Vaikka ammattipelaajat huolehtisivatkin fyysisestä kunnostaan, pelikunto on aivan eri asia. Pahimmillaan NHL-pelaajista ei ole mitään hyötyä, vaan päinvastoin he sekoittavat pakan ja vievät minuutit runkopelaajilta, joilla kuitenkin tullaan pelaamaan tosipelit keväällä.

NHL:ssä Winnipeg Jetsiä edustava Evander Kane siirtyi äskettäin suomalaisvalmentaja Kari Heikkilän alaisuuteen KHL-seura Dinamo Minskiin. Pettymys on ollut iso, sillä huippulupaus ei ole alkuunkaan tarvittavassa iskussa.

Dinamo hävisi sunnuntaina Spartakille maalein 1-4 Kanen merkitessä plus-miinus-tilastoon -3 peliajan ollessa ainoastaan 11.03. Heikkilä tiedostaa ongelman Kanen suhteen: pelaaja ei ole kunnossa.

– On totta, että hän ei ole valmis. Valitettavasti me pelaamme jo vuorokauden päästä seuraavan kerran, eikä meillä ole aikaa harjoitella ja kehittää täysillä omaa pelisysteemiämme, Heikkilä harmittelee seuransa verkkosivuilla.

– Kane on pelaaja, joka ei voi auttaa joukkuettamme heti, koska hän ei ole pelannut pitkään aikaan. Nyt hänellä ei ole helppoa.

Kane on pelannut kolme KHL-peliä ilman tehopisteitä.