Yhdeksästä viimeisimmästä pelistä vähintään yhden pisteen napanneen Kärppien putki katkesi, kun SaiPa nappasi Lappeenrannassa täyden pistepotin lukemin 2-1.

Ottelussa pinnalle nousivat erityisesti erikoistilanteet, joissa oululaisilla tökki erityisesti ylivoiman puolella. Paikkoja riitti, mutta SaiPa kesti.

– Joukkueen asenne, peli-ilme ja taktiset kuviot olivat ihan hyvällä mallilla. Tällä kertaa onnetar käänsi ahterinsa meille. Siellä oli viimeisellä minuuteilla ylärimaa sun muuta, mutta ei voi mitään. SaiPa puolusti hyvin ja maalivahtipeli toimi, analysoi YLE Puheelle Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Vähän tehottomia olimme.

SaiPan kapteeni Ville Koho antoi paljon arvostusta 39 kertaa kiekon eteen ehtineelle maalivahti Jani Niemiselle.

– Oli tarkoituksena painaa peliä Kärppien päätyyn heti alusta alkaen, mutta jäimme kyllä jalkoihin oikeastaan koko ottelun ajan. Pitää kyllä kiittää Niemistä, että saimme pisteet mukaan, Koho sanoi.

Oululaisleirissä ei jäädä suremaan pisteiden menetyksen perään.

– Pitää hyväksyä urheilun lainalaisuudet ja SM-liigan tasaisuus. Ei pidä ruveta märehtimään ja murehtimaan. Eteenpäin vain. Säilytetään vain tämä pelimoraali- ja peli-ilme. Tiedetään, että ne tuovat varmasti tulosta, Aravirta viitoitti luottavaisesti.