SuomiKiekko-sivuston erikoishaastattelussa on tällä kertaa Leijonien hyökkääjä Janne Pesonen.

Tapasimme Pesosen Kazanissa, jossa Ak Bars kaatoi KHL:n mestarisuosikin Moskovan TsSKA:n maalein 5-2 keskiviikkona. Pesonen merkkautti teholukemat 1+2.

– Tosi hyvä ja tiukka peli. Kova vastustaja oli vastassa eli hieno voitto meille, Pesonen aloittaa matsianalyysin.

Ensimmäisestä minuutista lähtien näytti siltä, että Ak Bars haluaa todella voittaa vastustajansa, joka on KHL:n mittapuulla ehdottomia kärkijoukkeita.

– Viime peli hävittiin rankkareilla ja tiedettiin, että TsSKA:lla on hyvä joukkue, niin totta kai me haluttiin pistää kaikki peliin.

”TsSKA toi vielä lisää kipinää”

– Jokaiseen peliinhän me laitetaan kaikki peliin, mutta ehkä TsSKA toi vielä lisää kipinää, koska tiedettiin, että vahva joukkue oli vastassa.

Pesonen nimeää Moskovan TsSKA:sta kaksi pelaajaa, jotka esiintyivät erityisesti edukseen.

– Totta kai Pavel Datsjuk on maailmanluokan huippupelaaja ja erittäin taitava. Aleksandr Radulov on myös erittäin hyvä pelaaja.

Ak Barsin peleissä on ollut merkille pantavaa se tosiseikka, että joukkueen peli ei ole pysynyt uomissaan koko peliä alusta loppuun. Miksi näin?

– Ehkä jäähyt ovat vähän sotkeneet rytmiä. Emme myöskään ole jostain syystä pysyneet koko peliä siinä meidän omassa pelisysteemissä. Sen takia meille on tullut kiekon menetyksiä ja vastustaja on sitä kautta saanut hallintaa peliin. Me tarvitaan tarkkuutta siihen, että pelataan niin kuin on sovittu.

”Olemme menossa parempaan suuntaan”

Pesosen mukaan kotipeleissä Ak Bars on parantamassa.

– Itsellä ollut hyvä fiilis kotipeleistä ja totta kai tiukkoja pelejä on ollut oikeastaan kaikki. Osa on harmittavasti hävitty, mutta osa on myös pystytty voittaa. Uskon, että olemme menossa parempaan suuntaan.

Ak Bars kohtasi äskettäin Lev Prahan ja Slovan Bratislavan. Kazan kaatoi Levin 4-2, mutta Slovanille se hävisi rankkareilla 2-3.

– Molemmat ovat hyviä joukkueita niin kuin tulokset osoittaa. Tiukkoja pelejä. Ehkä Lev ja Slovan pelaavat hiukan eri tyylillä kuin mitä venäläiset joukkueet, mutta erittäin hyviä joukkueita ovat molemmat.

Oman ketjun pelistä Pesosella on hyvää sanottavaa. Samassa vitjassa ovat viilettäneet Leijona-pelaaja Jarkko Immonen ja Dmitri Obuhov.

– Erittäin hyvin ollaan hitsautumassa yhteen. Ei yritetä mitään liikaa hienouksia kentällä. Yksinkertaista peliä ja paljon tehdään töitä yhdessä. Sitä kautta on saatu peli hyvin toimimaan.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova, Kazan