TPS oli tiistai-iltana totisessa paikassa vierasottelussa ruotsalaista Brynäsiä vastaan.

Voitolla TPS oli taistellut euroturnauksen jatkopaikasta, mutta 1-4-tappio murskasi tuon tavoitteen. TPS:n peli meni vaikeaksi lukuisten jäähyjen vuoksi.

– Meillä oli ihan liian paljon jäähyjä. Otimme niitä ja saimme niitä. Jäähyjen tappamiseen meni energiaa tosi paljon ja vastustaja teki kolme ylivoimamaalia, TPS-valmentaja Mika Strömberg niputti ET-tiedotteessa.

Vaikka vierasjoukkue pelasikin kosolti miesvajaalla, oli sillä omat paikkansa useampaan kuin yhteen osumaan. Marko Anttila teki TPS:n ainokaisen.

– Me emme onnistuneet tekemään meidän paikoista sillä prosentilla kuin olisi pitänyt, Strömberg harmitteli.

Tappio tiesi sitä, että turkulaisseuran viimeinen oljenkorsi European Trophyn finaaliturnaukseen katkesi. Strömberg ei kuitenkaan ollut asiasta kovinkaan pahoillaan.

– Pitää muistaa, että SM-liiga on meidän päätavoite. Toki näitäkin pelejä halutaan voittaa, mutta lopulta tämä on kuitenkin valmistautumista kauteen, Strömberg korosti.

TPS:llä on vielä jäljellä yksi ET-ottelu lokakuussa. Näin ollen turkulaisseura on seuraavan kerran tulessa SM-liigan avauskierroksella ensi viikon torstaina kotiottelussa HPK:ta vastaan.