42-vuotias kanadalaistorjuja Dwayne Roloson on ajautunut tiukkaan paikkaan.

Viime kaudella Tampa Bay Lightningissa pelanneella Rolosonilla on haastava tilanne. Hänen sopimuksensa päättyi kevääseen eikä uutta pahvia ole tarjottu nokan alle.

Konkarin mennyt sesonki oli miehen koko NHL-uran heikoin, mistä kertovat tilastot: 40 ottelua, torjuntaprosentti 88,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,66 ottelua kohden.

606 runkosarjapeliä NHL:ssä torjuneella Rolosonilla on toki jo kosolti ikää, mutta hän pystyy torjumaan vielä kauden tai kaksi hyvällä tasolla. Yksi varteenotettava tekijä on miehen kokemus, sillä kanadalainen on nähnyt maailman kovinta kiekkoliigaa 16 kauden ajan.

Tällä hetkellä Rolosonin tilanne on se, että miehen kannattaa tarrautua mihin tahansa tarjoukseen. Vastaavasti NHL:n työsulun uhka ei ole eduksi vahdille, sillä mikään seura ei palkkaa tässä vaiheessa uutta vahtia.

Näyttääkin melko todennäköiseltä, että Roloson löytänee työpaikan vasta myöhään syksyllä tai talvella. Konkarin kokemukselle on varmasti käyttöä useammassakin seurassa pudotuspelejä ajatellen, mikäli NHL:ssä playoffeja tulevana keväänä pelataan.