Mestis ja Hockey Allsvenskan kohtaavat tähdistöottelussa

Suomen ja Ruotsin toiseksi korkeimmat sarjatasot kohtaavat marraskuussa tähdistöottelun merkeissä, kertoo Jääkiekkoliitto tiedotteessa.

Ottelu ja joukkueiden välinen taitokilpailu järjestetään Turussa pelattavan Karjala-turnauksen yhteydessä. Mestis-sarjakausi käynnistyy keskiviikkona 12.9. täydellä kuuden ottelun kierroksella ja viime kaudella debytoinut revanssiviikonloppu pelataan tällä kertaa kahdesti. Vahvasti laajentunut MestisTV jatkaa kasvuaan ja tällä kaudella tavoitteena on saada kaikki sarjan ottelut näkymään Internetin kautta.

Viime kaudella vauhtiin päässyt MestisTV jatkaa kasvuaan. Toissa kaudella kolmen joukkueen satsauksesta alkanut palvelu kehittyi roimasti ja viime kaudella verkossa näkyi yli 180 ottelua, joita tilattiin yhteensä yli 26 000 käyttäjälle. Viime kauden kokemukset ja tilastot ovat Mestiksen kehitysjohtaja Arto Sirviön mukaan todella hienoja ja osoittavat sen, että tällä tiellä kannattaa jatkaa.

– Viime kauden liigakarsintaottelun yli 3000 katsojaa kertoo hyvin, että palvelussa on potentiaalia, kertoo Sirviö.

Hänen mukaansa tällä kaudella tavoitteena on saada jokainen sarjan ottelu näkymään MestisTV:n kautta:

– Tavoite on äärimmäisen kunnianhimoinen, mutta mielestäni saavutettavissa. Seuroissa tehdään kovasti työtä tätä kohden, koska faneille MestisTV on mitä mainioin tapa seurata esimerkiksi oman joukkueen vieraspelejä.

Fanikulttuuri esillä revanssiviikonlopuilla

Kaudella 2012-2013 jokainen joukkue pelaa yhteensä 48 ottelua ja viime kauden villi kortti -kierroksen korvaa tällä kaudella toinen revanssiviikonloppu. Ensimmäinen revanssiviikonloppu pelataan 2.-3.11. ja otteluparien valintaoikeus määräytyi viime kauden sijoitusten perusteella. Toisen revanssiviikonlopun parit valittiin puolestaan käännetyllä järjestyksellä, jolloin sarjanousija HCK pääsi valitsemaan ensimmäisenä.

– Joukkueet ja varsinkin faniryhmät olivat innoissaan revanssiviikonlopusta viime kaudella ja saivat aikaan todella hienoja tempauksia. Saamme tälläkin kaudella varmasti nähdä hienoja osoituksia suomalaisesta fanikulttuurista, Sirviö kertoo.

Runkosarjan sijoille 1-8 sijoittuneet joukkueet selviytyvät pudotuspeleihin ja joukkueet sijoilla 9-10 säilyvät sarjassa. Sarjan kaksi viimeistä joukkuetta pelaavat keskenään ottelusarjan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Ottelusarjan häviäjä joutuu Mestiksen karsintasarjaan Suomi-sarjan kolmen parhaan joukkueen kanssa. Sarjan taustaorganisaatioon tehtiin merkittävä vahvistus, kun Jouko Palmula nimitettiin sarjan kurinpitäjäksi. Pitkän uran Suomen Jääkiekkoliiton erotuomaripäällikkönä tehnyt Palmula on kilpailupäällikkö Pirkka Antilan mukaan tervetullut lisäys sarjan taustalle.

– Hän omaa kokemuksen huippukiekosta vuosikymmenten ajalta ja lisäksi hän tuntee kurinpidon haasteellisuuden kuin omat taskunsa, suitsuttaa sarjan ja Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkönä toimiva Antila.

Tähdistöotteluita, taitokisoja ja seuravierailuja

Mestis ja Allsvenskan kohtaavat Turussa pelattavan Euro Hockey Tour -osakilpailun yhteydessä marraskuussa Nordic Challenge -työnimen alla. Mestiksen tähtisikermää valmentaa TuTo Hockeyn ruoria kääntävä leijonalegenda Juhani Tamminen ja viime kauden mestarin Vaasan Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen. Joukkueen avauskokoonpano muodostuu Mestiksen manageripeli StarGM:n kautta.

Joukkueiden välinen taitokisa järjestetään keskiviikkona 7.11. Suomen ja Venäjän välisen Euro Hockey Tour -ottelun erätauolla. Itse tähdistöottelu pelataan seuraavana päivänä Turun Kupittaan jäähallissa. Osana Nordic Challengea joukkueiden toiminnanjohtajat tekevät seuravierailuja tutustuen eri maan sarjojen toimintaan. Mestis-joukkueiden toiminnanjohtajat tekevät yhteistyössä Hockey Allsvenskanin oman seuravierailunsa Ruotsiin Västeråsin luokse.

– Seuravierailut ovat tärkeä osa tätä yhteistyötä ja antavat varmasti Mestisseuroille tuoreita näkökulmia ja ideoita omaan tekemiseen, Sirviö povaa.