Pelicans lähtee SM-liigakauteen varovaisin odotuksin liikkeelle. Joukkueen valmistautuminen ei ole sujunut niin hyvin kuin viime vuonna. Joukkueessa on ollut loukkaantumisia ja joidenkin pelaajien toipuminen on venynyt. Sen vuoksi joukkuetta on jouduttu täydentämään vielä liigan kynnyksellä, kun mm. viime kevään tehomies Radek Smolenak liittyi joukkueeseen vasta äskettäin syyskauden mittaisella sopimuksella.

– Tämän vuoden harjoituspeleihin jouduttiin lähtemään eri asetelmista kuin viime kauteen. Viime vuonna oli pidempään joukkue kasassa ja päästiin valmiimpana harjoituskauteen. Tänä vuonna ollaan jouduttu kiinnittämään huomiota vähän eri asioihin, Pelicans-luotsi Kai Suikkanen kertoi Ess.fi:n videohaastattelussa.

– Positiivista on ollut pelin kehittyminen koko ajan. Tiukkoja pelejä on kaikki ollut, mutta systeemin mukainen pelaaminen on mennyt hirveitä askelia eteenpäin.

Joukkueen takalinjoilta Niko Hovinen on vaihtanut maisemaa ja viime keväänä hyvin pelannut Joonas Kuusela sai vauhdittajakseen Jere Myllyniemen. Suikkaselta löytyy luottoa molemmille maalivahdille.

– Olen sanonut, kun joku on kysynyt ”kuka on ykkönen?”, että meillä on kolme ykkösvahtia. Ei meillä ole siellä mitään ongelmaa. Kuusela ja Myllyniemi tulevat pelikohtaisesti vuorottelemaan.

– 17-vuotias Juvosen Janne, jolla ei ole miesten peleistä kokemusta kuin viime vuoden yksi finaali – hän lähtee todennäköisesti hakemaan vauhtia Mestiksen kautta ja saamaan äijien pelejä.