JYP pelasi erikoisen pelin perjantaina, kun se hävisi kotihallissaan maalein 3-5 (1-0, 2-3, 0-2) ruotsalaisseura Linköpingille European Trophyssa. JYP johti ottelua jo toisen erässä 3-0-lukemin, kun Eric Perrin, Antti Jaatinen ja Jason Lepine kävivät vuoroillaan onnistumassa, mutta ruotsalaiset punnersivat ensin rinnalle ja vielä ohi.

– Menimme 3-0-johtoon toisessa erässä ja sen jälkeen oli lievästi sanottuna huonoa tuuria. Toki onni pitää aina ansaita. Vastustaja tuli tasoihin eriskummallisella tavalla. Neljäs maali meni omista sisään todella epäonnekkaasti, JYP-luotsi Jyrki Aho ihmetteli ottelun kulkua European Trophyn tiedotteessa.

– Yritimme nousta vielä tosiaan tasoihin. Tällä kertaa se ei vain riittänyt. Seitsemän europelin saldo on jyväskyläläisittäin murheellinen: vain kaksi voittoa ja viisi pistettä. Jokaisesta tällaisesta pelistä pitää ottaa oppia. Asiat pitää aina käsitellä ja sitten suunnata eteenpäin.

JYP aloittaa SM-liigakautensa ensi perjantaina KalPaa vastaan. European Trophyssä joukkue on lohkonsa viimeisenä, kun yksi ottelu, lokakuussa HV-71:stä vastaan, on pelaamatta.