Jokereiden ja HIFK:n välinen ottelu European Trophyssa lähenteli täyttä farssia. Peräti kahdeksan pelaajaa sai suihkukomennuksen ja molempien joukkueiden päävalmentajat poistettiin aitioista toisen erän jälkeen. Itse peli päättyi Jokereille 5-1.

HIFK:n Ilari Melart aloitti rähinöinnin ensi minuuteilla käytyään Jarkko Ruudun päälle. Tuossa vaiheessa Ruutu vain suojasi itseään eikä saanut rangaistusta. Toisessa erässä Ruutu nujakoi Siim Liivikin kanssa ja molempien peli loppui lyhyeen ulosajon myötä.

Suihkukomennuksen saivat Jokereista lisäksi Semir Ben-Amor, Jani Rita sekä Ossi Väänänen ja HIFK:sta Mikko Jokela sekä Juuso Salmi. Ben-Amor kävi Ville Peltosen kimppuun ja HIFK-kapteeni loukkasi itseään joutuen jättämään ottelun kesken.

Kummankin joukkueen päävalmentajat, Tomi Lämsä sekä Pasi Sormunen poistettiin toisen erän jälkeen aitiosta. Pelissä jaettiin yhteensä peräti 277 jäähyminuuttia.

Ottelussa tehtiin myös maaleja. Kotijoukkueen Ilari Filppula osui kahdesti. Muut maalit merkattiin Teemu Pulkkiselle, Teemu Eroselle ja Ben Eavesille. HIFK:n ainokaisen teki Eero Somervuori.