Entinen HIFK-luotsi, NHL:ssäkin Phoenix Coyotesin päävalmentajana ollut Bob Francis, on kertonut rehellisesti ongelmista, jotka vaikuttivat myös hänen potkuihinsa HIFK:sta kaudella 2006-07.

Mies oli saanut myös Phoenixista lähtöpassit kesken kauden 2004-05 eikä saanut enää koskaan työtarjouksia NHL:stä. Seuraava pesti löytyi HIFK:sta, mutta hän sai lähteä jo saman vuoden joulukuussa. Seura katsoi alkoholiongelman haittaavan miehen työtä ja irtisanoi sopimuksen.

Silloin Francisin edustajat väittivät syyt olleen puhtaasti pelilliset, mutta nyt mies myöntää taustalla olleen alkoholiongelmat.

– Kyllä, käytin liikaa alkoholia, hän vahvistaa Phoenixiläiselle Azcentral.com:lle.

Nyt Francis, 53, on ollut vuoden selvänä ja on nostamassa elämäänsä jälleen raiteilleen. Mies on alkoholismin ja jääkiekkouran aiheuttamien vammojen vuoksi osin invalidisoitunut, mutta henkisesti hän on jo paremmin tasapainossa.

– En ole siitä ylpeä, mutta olen onneksi pystynyt eliminoimaan alkoholiongelman. Olen löytänyt siten myös uusia prioritteetteja elämääni.

HIFK sopi aikoinaan korvauksista Francisin kanssa. Tarkkaa tietoa lopullisesta sovitusta summasta ei ole tiedossa. HIFK ei koskaan myöntänyt olleensa väärässä, mutta halusi sovittelulla välttää oikeuskäsittelyn asiasta.