HIFK ja Jokerit ovat saaneet rangaistuksensa SM-liigalta European Trophyn HIFK –Jokerit-otteluun liittyen. Jokereiden puheenjohtaja Harry Harkimo on julkaissut tiedotteen seuran verkkosivuilla, missä hän tuomitsee tapahtumat ja toivoo lajin siistiytymistä.

– Puhuin tänään joukkueelle, mutta haluan sanoa saman asian myös julkisuuteen. En hyväksy sitä, mitä tapahtui 1. syyskuuta Jokereiden ja HIFK:n välisessä ottelussa. En sitä kielenkäyttöä, enkä sitä, millä tavalla pelaajat ovat käyttäytyneet. Toisen ihmisen vahingoittaminen on täysin vastenmielistä. Tämänkaltaiset asiat eivät ole se viesti, jonka Jokerit haluaa jääkiekkoyleisölle ja junioripelaajille lähettää. Olen ilmoittanut omalle joukkueellemme, että tulevaisuudessa tällaista ei tapahdu Jokereissa, Harkimo toteaa.

Harkimo toivoo, että ikävät tapahtumat eivät toistu ja että kaukalossa nähdään jatkossa rehellistä vääntöä.

– Torstaina, kun kiekko putoaa jäähän, toivon ettei tällä liigakaudella nähdä mitään sellaista toimintaa, mitä nähtiin lauantaina 1. syyskuuta. Toivottavasti saamme nähtäväksemme hienon kauden, ja että pelit ratkaistaan urheilullisesti ja rehellisesti.

Lue Hjallis Harkimon tiedote kokonaisuudessaan tästä.