Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja sekä HIFK:ta että Jokereita pelaajaurallaan edustanut Esa ”Tiki” Tikkanen ei usko, että helsinkiläisjoukkueiden kovat rangaistukset juurikaan muuttaa mitään kiekkomaailmassa.

– Kyllähän rangaistusten pelimäärät ja laajuus tuntuvat äkkiseltään kovalta, mutta ovatko ne tarpeeksi kovat? Selvää on, että liitolla oli kova paine reagoida isosti. Lisäksi valmentajien pelikieltoihin voi tulla vielä muutoksia lisätutkinnan myötä, ”Tiki” kertoo Unibetin tiedotteessa.

– Poliisitutkinta on tietysti ikävä juttu, itse en sekoittaisi virkavaltaa tämänkaltaisiin tapahtumiin. On selvää, ettei näitä asioita hyväksytä kaukalon sisällä. Sen pitäisi riittää.

Tikkasen mielestä toimitsijakielto ei tunnut maksimaalisella tavalla, koska se koskee vain otteluita. Jos kielto ulotettaisiin myös harjoituksiin, olisi vaikutus radikaalimpi.

– Jos toimitsijakielto haluttaisiin tuntumaan kunnolla joukkueessa, se koskisi myös harjoituksia. Pelaajat kyllä tietävät, miten peleissä toimitaan. Peluutus on isoin kysymys, miten valmennus pystyy reagoimaan pelin sisällä.

– Jokereilla Hannu Virta kokeneena valmentajana näkee kyllä nämä asiat, IFK:n puolella on tietysti nuorempi valmennus.

”Mennään sääntöjen rajamailla”

Itsekin paikan päälle menevä Tikkanen uskoo, että jäällä meno on totutun laista eikä näe, että tappelukohu ja muu vaikuttaisi liikaa joukkueiden tekemisiin.

– Tämä kohu pitää nyt unohtaa kokonaan. Ei siellä kaukalossa mitään hyssyttelyä kuitenkaan nähdä. Jokerit-IFK on aina ollut kiihkeä pari, jossa mennään sääntöjen rajamailla ja kamppaillaan vielä vähän kovemmin kuin muissa peleissä.

– Ennen hehkutus aloitettiin jo kuukausia ennen matsia, ja latausta on enemmän, turha väittää muuta. Jos tulee spontaani tappelu, niin se tulee. Muuten toivon rehtiä, fyysistä ottelua

Unibet tarjoaa 100 euroa ILMAISTA rahaa vedonlyöntiin!