Avangard Omsk tarvitsee pikaisesti menestyksekkäämmän pelitavan ja uusia pelimiehiä, mikäli joukkue mielii ylipäätään KHL:n pudotuspeleihin.

Vaikka KHL-kausi on vasta alussa, ei Petri Matikaisen johtamalle Avangardille voi povata kovinkaan ruusuista taivalta nykymenolla. Tätä mieltä on ainakin entinen TsSKA-pelaaja ja nykyinen kiekkoasiantuntija Sergei Gimajev.

– En usko, että Avangard pääsee pudotuspeleihin tuolla joukkueella ja tuolla pelitavalla, Gimajev sanoo RIA Novostille.

Gimajev laittaa osan konttaamisesta Matikaisen piikkiin, sillä päävalmentaja vastaa joukkueensa pelitavasta ja pelivireestä. Vaikutusta on myös sillä, että joukkue menetti viime kaudella loistaneen Roman Cervenkan NHL:n suuntaan.

– Epäonnistumiset johtuvat osaltaan uudesta valmentajasta ja siitä, että joukkue menetti avainpelaajia. Cervenka oli johtaja, joka teki paljon maaleja. Avangard tarvitsee ehdottomasti vahvistuksia. Joukkue on nyt heikompi – niin koostumukseltaan kuin pelitavaltaan. Avangardilla on vakavia ongelmia ja joukkueella on vaikeuksia pelaamisessaan.

Matikaisen Omsk on tulessa jo maanantaina, kun se kohtaa Moskovan TsSKA:n vieraissa. Avangard kärsi lauantaina jo neljännen peräkkäisen tappionsa KHL:ssä hävitessään Slovan Bratislavalle maalein 2-4 vieraissa. Matikaisen potkut ovat jo nurkan takana.