TPS aloittaa European Trophy -turnauksensa perjantaina kotihallistaan. Lohkossa pelataan yksinkertainen sarja, paitsi Tapparaa vastaan, joka kohdataan kahteen kertaan.

TPS ei päässyt alkulohkostaan jatkoon viime kaudella, mutta lähtee jälleen turnaukseen mielenkiinnolla. Kansainväliset pelit seurajoukkuetasolla ovat mieleen niin valmennukselle kuin pelaajillekin.

– Kansainväliset ottelut ja turnauksen laajuus on erilainen, kuin vaikka lähteä pelaamaan suomalaista paikallisturnausta, millaisiin mekin olemme osallistuneet. Nekin on omalla tavalla hienoja, mutta fakta on se, että ulkomaanmatkaa odotetaan joukkueen sisällä, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Mekin lähdemme Sveitsiin, missä on kesä vielä kauneimmillaan, niin se ei tuota mitään ongelmaa meille. Vielä kun kovia pelejäkin tiedossa.

TPS:n vastustaja perjantaina on Tshekin Bili Tygri Liberec ja sunnuntaina kotona tulee vastaan toinen tshekkijoukkue Padubice. Muut lohkon joukkueet aiemmin mainittujen lisäksi ovat Brynäs ja Djurgården Ruotsista sekä Fribourg-Gotteron ja Bern Sveitsistä.

Pekka Virran pidempi haastattelu julkaistaan torstaina SuomiKiekko-sivustolla.