Suomen Jääkiekkoliiton hallitus on nimennyt A-maajoukkueen kauden 2012–13 valmennuskolmikon. Päävalmentaja Jukka Jalosen valmennusryhmään liittyvät alkavalla kaudella HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ja Rauman Lukon maalivahtivalmentaja Ari Moisanen.

Nappaa nyt 25 ILMAISKIERROSTA Redbetin Zombies-videopeliin!

GM Jari Kurri ja joukkueenjohtaja Timo Jutila jatkavat A-maajoukkueen johtoryhmässä. Jere Lehtinen toimii varsinaisen valmennustiimin apuna NHL-pelaajien tarkkailijana.

– Lähtökohdat uuteen kauteen ovat erinomaiset ja tavoitteena on menestyä kevään MM-kotikisoissa. Meillä on taas kasassa erittäin kokenut joukko, kehuu päävalmentaja Jukka Jalonen uuden tiiminsä kokoonpanoa liiton tiedotteessa.

Selin ja Moisanen ovat kolmas valmentajakaksikko Jalosen päävalmentajakaudella. Dufvan ja Lehkosen toimiessa valmentajina Jalosen joukkue palasi Vancouverin Olympialaisista pronssimitalit kaulassa. Matikainen ja Nurminen taas valmensivat Jalosen rinnalla Leijonat historian toiseen MM-kultaan Slovakian kisoissa vuonna 2011.

Uudet valmentajat ottavat kutsun A-maajoukkueeseen vastaan kunniatehtävänä.

– Tämä on kenelle tahansa valmentajalle tilaisuus, jota ei voi jättää käyttämättä, viime kevään harjoitusmaaotteluissa debyyttinsä A-maajoukkueen valmennusringissä tehnyt Selin suitsuttaa.

Moisanen on samoilla linjoilla.

– Kyllähän tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, erityisesti kun MM-kisatkin pelataan kotiyleisön edessä. Oma roolini on luonnollisesti maalivahtivalmennuksessa ja haluan antaa osaamisestani kaiken irti.

A-maajoukkueen uusi valmennusryhmä pääsee ensimmäisen kerran tositoimiin Karjala-turnauksessa, joka pelataan Turussa 7.-10. marraskuuta. Kausi huipentuu Helsingissä ja Tukholmassa pelattaviin MM-kotikisoihin. Suomi aloittaa MM-pelit Hartwall Areenassa. Edetessään mitalipeleihin joukkue pelaa ratkaisuottelut Tukholman Globenissa.

MM-kotikisoihin päättyy samalla Jukka Jalosen pesti A-maajoukkueen päävalmentajana.

Nappaa nyt 25 ILMAISKIERROSTA Redbetin Zombies-videopeliin!