Leijonien valmentaja Moisanen: "En miettinyt kovinkaan pitkään"

Rauman Lukon liigajoukkueen maalivahtivalmentajana jo 14. kautensa aloittava Ari Moisanen on valittu myös A-maajoukkueen maalivahtivalmentajaksi.

Paikka avautui, kun tehtävää aiemmin hoitanut Pasi Nurminen lähti Petri Matikaisen mukana KHL:ään Avangard Omskin joukkueeseen.

– En miettinyt kovinkaan pitkään, kun päävalmentaja Jukka Jalonen soitti ja pyysi mukaan. Minusta maajoukkue on kunnia-asia, josta ei kovin helposti voi kieltäytyä, maajoukkueen kanssa vuosi kerrallaan –tyyppisen sopimuksen tehnyt Moisanen sanoo Lukon tiedotteessa.

– Sikäli päätös oli helppo, että olin jo viime keväänä neljän viikon ajan maajoukkueen mukana, kun Nurmisen aika meni Pelicansin play offs-kiireissä, jatkaa Moisanen.

41-vuotias Ari Moisanen työskentelee maajoukkueessa oto-periaatteella samoin kuin Lukossakin. Miehen varsinainen työpaikka löytyy vastakin UPM:n Rauman paperitehtaalta, missä mies toimii vesilaitoksen hoitajana.

Moisanen on myös Lukon maalille Venäjältä palanneen maailmanmestari Petri Vehasen henkilökohtainen valmentaja. Yhteistyö alkoi jo 1990-luvun lopulla.

– Minun kunnianhimoinen tavoitteeni oli valmentaa raumalainen maalivahti maailman huipulle ja nyt voin sanoa siinä myös onnistuneeni, Vehasen ohella Lukossa myös muita nykypäivän huipputorjujia valmentanut Moisanen tiivistää. Hänen johdollaan ovat harjoitelleet muun muassa Antti Raanta, Iiro Tarkki ja Atte Engren.

Rauman Lukossa oman jääkiekko-oppinsa ammentanut Ari Moisanen kuului itse useamman vuoden ajan Lukon liigarinkiin. Hän sai pukea vuosina 1989-93 liigajoukkueen pelipaidan päälleen neljään sarjaotteluun.