KHL -joukkue Sibir Novosibirsk kukisti ES-turnauksen finaalissa Lappeenrannassa HPK:n 2-0. SaiPa puolestaan voitti Pelicansin pronssitaistossa 3-1.

HPK:lla oli finaalissa omat mahdollisuutensa maalintekoon ja voittoon asti, mutta heikohko ylivoimpeli ei tuottanut tulosta. Sibirin voitto-osuman ensimmäisessä erässä ampui Jori Lehterä, toinen maali syntyi tyhjiin. Näin ollen turnauksen voitto matkasi Lehterän ja Jonas Enlundin matkassa Novosibirskiin.

SaiPa kukisi pronssipelissä Pelicansin tehomies Anssi Löfmanin avustamana, sillä hyökkääjä napautti kaksi maali ja syötti kolmannen. Tommi Paakkolanvaara teki lahtelaisjoukkueen ainokaisen.

SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen otteluun, vaikka avauserä ei kovin hyvin omalta joukkueelta sujunutkaan.

– Ekan erän jälkeen saatiin parsittua peliä kasaan ja tästä saatiin hyvä voittokokemus joukkueelle, se tekee varmasti hyvää, Tirkkonen miettii SaiPan verkkosivuilla.

– Meillä oli ihan pirteä ilme näissä kahdessa pelissä. Saatiin liikettä, jota tarvitsemme jos haluamme pärjätä, mies jatkaa.