Kärpät pelasi perjantai-iltana Tshekissä HC Plzenia vastaan ja kaatui lopulta kotijoukkueen jatkoaikamaaliin. Lopputuloksena tappio Kärpille maalein 2-3 (1-1,0-1,1-0,0-1). Kärpille maalinteossa onnistuivat Mika Halava ja Julius Junttila.

Kärpät ovat olleet runsaasti liikkeellä viikon aikana, joukkue on pelannut Raahessa, Luulajassa Ruotsin puolella ja nyt Tshekissä. Matkustaminen ja kova harjoitusjakso näkyi päävalmentaja Hannu Aravirran mukaan joukkueen otteissa.

– Oltiin tänään raskaalla jalalla liikkeessä. Sen näki pelistä, että on tullut reissattua ja harjoiteltua. Hyvin tulimme vielä tasoihin kolmannessa erässä, mutta jatkoajalla vastustaja teki hienon kuvion päätteeksi maalin ja peli oli siinä, Aravirta kertoi European Trophyn tiedotteessa.

Kärppien suurin ongelma oli kuitenkin maalinteossa. Paikkoja oli riittämiin voitonkin ottamiseen.

– Meillä oli muutama läpiajo ja pari hutilyöntiä, eli ruosteessa oli maalinteko tänään. Noista paikoista olisi pitänyt tehdä tuplamaalit.

Kärppien seuraava peli European Trophyssä on sunnuntaina Brnossa, Tshekissä HC Kometaa vastaan. Kärpillä alkaa olla pakkovoiton paikka, mikäli joukkue haluaa päästä turnauksen jatkopeleihin. Kärpillä on kolmesta pelistä neljä pistettä. Lohkon tarkemman tilanteen näet täältä.