Lahden Pelicans tiedottaa, että Mika Saarinen on nimitetty seuran urheilujohtajaksi.

Kolmen vuoden sopimuksen lahtelaisseuran kanssa solminut Saarinen siirtyy Pelicansiin Vierumäellä toimivan Kansainvälisen jääkiekon kehityskeskuksen (IIHCE) johtajan tehtävistä.

46-vuotiaalla Saarisella on takanaan vankka kiekkotausta. Aiemmin mies on työskennellyt SM-liigassa päävalmentajana JYPissä ja Tapparassa sekä valmentajana useissa eri maajoukkueissa.

Pelicansin urheilujohtajan tehtäviin kuuluvat mm. pelaajahankinnat, valmentajarekrytoinnit sekä Kiekkoreippaan junioriorganisaation kehitystyö. Tämän toimenkuvan mukaiset työt Saarinen aloittaa kevätkaudella 2013. Sitä ennen hän toimii Pelicansin liigajoukkueen valmennusryhmässä katsomo- ja videovalmentajana.

Samalla Pelicans on tiedottanut toisestakin nimityksestä. Jatkossa seuran maalivahtivalmennuksesta vastaa Simo Vehviläinen. Mies oli mukana valmentamassa maalivahteja jo viime kaudella.

Omalla aktiiviurallaan Vehviläinen torjui mm. Pelicansin liigajoukkueen maalilla kaudella 2006-07. Hän jatkaa myös aiemmissa tehtävissään videovalmentajana ja joukkueenjohtajana.

Nimitysten taustalla on omistaja-valmentaja Pasi Nurmisen siirtyminen KHL-joukkue Avangard Omskin riveihin (lue uutinen).