Jokerit ja Kärpät pitivät europeleissä yllä suomalaisseurojen mainetta

Sunnuntaina viisi suomalaisjoukkuetta oli tositoimissa European Trophyssa. Voittoihin asti ylsivät Jokerit ja Kärpät.

Jokerit tuskaili lauantain tapaan tehottomuuden kanssa, mutta pystyi rutistamaan niukan 2-1-voiton saksalaisesta Ingolstadtista. Kotijoukkueen maaleista vastasivat turnauksen toisen osumansa sivaltanut Jarkko Ruutu sekä Nichlas Hardt.

Toinen voittoon yltänyt suomalaisjoukkue oli Kärpät, joka kaatoi HC Mountfieldin 3-1. Tshekkijoukkueen kovin kurittaja oli Tomas Plihal saldolla 2+1. Perjantaina kolhuja saanut Toni Kähkönen palasi kokoonpanoon tehokkaasti pistein 1+1.

TPS oli kiinni voitossa Pardubicea vastaan vielä kolmannessa erässä, mutta Tshekin mestari käänsi pelin lopulta edukseen maalein 4-2. Isäntien tehomies oli molemmat maalit viimeistellyt Tapio Laakso.

Kahdesta eurosarjan kotipelistä KalPan pistepussi karttui vaivaisella pisteellä. Perjantaina hävinnyt savolaissikermä joutui taipumaan myös sunnuntaina, nyt Pirati Chomutoville voittomaalikilpailussa 3-4. Kuopiolaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Sakari Salminen (1+1), Matti Kuparinen (1+1) sekä Artturi Lehkonen.

JYP kärsi euroturnauksen avauksessa kaksi tappiota varsinaisen peliajan jälkeen. Sunnuntaina kaksi pistettä Jyväskylästä kävi hakemassa Sparta Praha, joka voitti jatkoajalla 5-4 Dominik Pacovskyn maalilla. Hurrikaanijoukkueen pistemiehet olivat Jason Lepine, Antti Jaatinen, Kristian Näkyvä ja Miika Roine. Vieraiden suomalaispakki Ari Vallin iski komeasti tehot 1+2.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.