Ilves-Hockey Oy jääkiekon SM-liigassa pelaavana urheiluseurana käy taistelua elämästään, seura tiedottaa.

Toukokuussa päättyneen vuoden 2012 tilikauden tappio on yli 0,5 miljoonaa euroa ja yhtiön rahatilanne on sen seurauksena heikko. Virallinen tilinpäätös valmistuu elokuun aikana.

Yhtiön heikko sekä taloudellinen että urheilullinen menestys ovat johtaneet tilanteeseen, jossa toiminnan jatkuvuus on vaarantunut. Vuosina 2008-2011 Ilves-Hockey Oy:n on tehnyt tappiota yhteensä noin 1,6 miljoonaa euroa ja yhtiön oma pääoma on negatiivinen.

Ilves-hockey Oy:ssä on kesän aikana tehty selvitys yhtiön tilanteesta, jonka pohjalta on rakennettu suunnitelma yhtiön kassan, käyttöpääoman ja negatiivisen oman pääoman korjaamiseksi sekä urheilullisen menestyksen kohentamiseksi.

Tämän seurauksena Ilves-Hockey Oy:n hallitus on 5.8.2012 pidetyssä kokouksessaan päättänyt käynnistää prosessin koko organisaatiota koskevasta yhteistoimintaneuvottelusta.

Neuvottelujen tarkoituksena on yhdessä henkilöstön kanssa kehittää yrityksen toimintaa ja hakea tarvittavia taloudellisia säästöjä. Neuvotteluprosessilla ei ole vaikutusta joukkueen toimintaan.