Viime keväänä SM-liigan mestariksi kruunattu JYP aloittaa kilpailukautensa European Trophy –turnauksessa, mihin joukkue osallistuu ensimmäistä kertaa. Joukkue kohtaa jo tänään kotijäällään tshekkiläisen Pirati Chomutovin ja sunnuntaina tulee vastaan toinen tshekkijoukkue Sparta Praha.

Pelaa JYP-Chomutov NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,35 – 5,10 – 6,00
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

European Trophyssä pelataan yksinkertainen sarja kahdeksan joukkueen kesken, paitsi paikallisvastustajaa, JYP:n tapauksessa KalPaa, vastaan kahdesti. Muut lohkon joukkueet ovat Slovan Bratislava, Vienna Capitals ja ruotsalaiset HV-71 ja Linköpings HC.

JYP on ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua. Viime viikolla Lieksassa harjoitusleirin yhteydessä JYP voitti SaiPan 3-2 ja HIFK kaatui alkuviikolla Helsingissä 4-3.

Jyrki, miten vetäisit yhteen harjoituskauden ja avauspelien saldoa?

Eihän asiat missään nimessä täydellisiä ole olleet, mikä on ymmärrettävää. Kuitenkin on pyritty tekemään niitä asioita, mistä ollaan sovittu ja oltu oikealla ilmeellä peleissä. Ne ovat tärkeitä viestejä tässä vaiheessa.

Millaisin ajatuksin joukkue lähtee kohti European Trophyn otteluita?

Trophy tuo sen mahdollisuuden, että ei meillä ei ole pelkkiä harjoituspelejä vaan ruvetaan pelaamaan pisteistä ja pelataan eri joukkueita vastaan. Aiemmin pelattiin vähän ulkomaalaisia joukkueita vastaan vaikka jonkun verran kuitenkin. Tämä tuo kuitenkin piristysruiskeen koko seuralle.

Kuinka tosissaan lähdette kilpailuun mukaan? Päätavoite varmaan on kuitenkin olla vireessä, kun SM-liiga alkaa.

Varmasti huolestuu, jos joukkue häviää otteluita. Voitto kertoo siitä, että on parempi kuin vastustaja. Tietenkin joskus huonommalla pelilläkin pystyy otteluita kääntämään. On tärkeää nähdä tuloksen taakse, että asiat menevät eteenpäin.

Pelaa JYP-Chomutov NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,35 – 5,10 – 6,00
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Millaisia ajatuksia yleisesti ET-turnaus herättää. Tuleeko matkustamisesta tai muusta lisähaasteita joukkueelle?

Ennen kaikkea näkisin reissaamisen hyvänä asiana, kun saadaan yhteisiä kokemuksia ja saadaan tutustua toisiimme. On ihan eri asia olla aamusta iltaan yhdessä. Se antaa erilaisen perspektiiviä tekemiseen.

Tärkeää on myös se, miten ollaan yhdessä. Voidaan teennäisesti olla yhdessä joukkueen kanssa, mutta ei tosissaan mukana. Jokaisen pitää lähteä siihen yhteistoimintaan mukaan. Jokainenhan päättää itse miten kokee asioita. Jos lähdetään iloisin ja avoimin mielin, niin yleensä siitä tulee parempaa jälkeä, kuin jos ajatellaan negatiivisesti asioista.

Kuinka paljon JYP:n kokoonpano elää vielä ennen SM-liigakauden alkua?

Oman vaikutuksen tuo se, että meiltä puuttuu yksi sentteri, joka tulee mukaan vasta Bratislavaan, kun Eric Perrin liittyy (24. elokuuta) joukkueeseen.

Tämä tietenkin antaa meille mahdollisuuden meille testata muita pelaajia ja kokoonpanoja. Hyökkääjistö on muuttunut paljon ja on kova tekeminen, että löydetään hyvät ketjukoostumukset jokaiseen peliin ykkösestä neloseen. Varmaan tulee ryhmitys Trophyn aikana jonkin verran muuttumaan.

Mikä merkitys oli saada Perrin myös tulevaksi kaudeksi JYP:n paitaa?

”Eki” on tuttu mies ja on äärimmäisen hieno persoona ja äärimmäisen innoissaan tulossa Jyväskylään. Ollaan oltu yhteydessä, ja hän on pyytänyt, että soitamme kuulumisia peleistä hänelle ennen kuin hän liittyy porukkaan.

Bratislavassa päästään sitten pelaamaan ”Ekin” kanssa ja siinä alkaa olemaan kilpailua joukkueen sisällä pelipaikoista- ja ajoista.

Kuinka tärkeä on, että pelaajat joutuvat olemaan varpaillaan ja taistelemaan peliminuuteista muiden kanssa?

En itse halua nähdä sitä sillä tavalla, että ollaan varpaillaan vaan mielummin siten, että jokainen pyrkii antamaan niillä omilla vahvuuksilla näyttöjä joukkueelle ja pelaamaan joukkueen hyväksi, vaikka tietyllä tapaa paikasta ja ajasta kokoonpanossa joutuvat kilpailemaan.

Haastattelu: Kai Lintinen

Pelaa JYP-Chomutov NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,35 – 5,10 – 6,00
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!