Suomalainen huippuvalmentaja valmiina uransa päätöskauteen – "Ympyrä sulkeutuu"

Jääkiekkovalmentaja Hannu Aravirran meriittilista on todella kova pelkästään jääkiekon puolella, mutta miehen ansiot kestävät vertailun yli lajirajojen.

Tällä hetkellä kokenut ”Ara” valmistautuu uransa päätöskauteen Oulun Kärppien peräsimessä. Mies aloitti valmennusuransa juuri oululaisseurassa kesällä 1983 Pentti Matikaisen apuvalmentajana

– Täältä Oulusta tämä alkoi ja nyt lähti viimeinen liigakausi, eli ympyrä sulkeutuu, Aravirta toteaa seuransa verkkosivuilla.

– Nyt lähtee 30:s kausi ja lupasin pojille, että tämä on viimeinen, luotsi lisää naureskellen.

Kärppien joukkue ei ole paljoa muuttunut viime kaudesta ja Aravirralla on menestyksekkäät odotukset tulevasta.

– Ekstramauste tässä on, erikoisia väristyksiä varmasti on ja tulee. Jokainen haluaa varmasti lopettaa onnistumiseen, niin minäkin ja siihen tarvitsen joukkueen apua, Aravirta summaa.

59-vuotias kehäkettu vaikutti Leijonien valmennuksessa vuodet 1991-2003, ensimmäiset kaudet apuvalmentajana ja vuodesta 1997 lähtien pääluotsina. Valmentajana Aravirta on saavuttanut kaksi olympiapronssia, MM-kullan, neljä MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Edellisten lisäksi Aravirta johdatti alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-pronssille 2004 ja 2006. SM-liigassa mies on saavuttanut kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.