Huikean NHL-debyyttikauden jälkeen Magnus Pääjärven toinen sesonki Edmonton Oilersissa meni vihkoon pahemman kerran.

Kaudeksi 2010-2011 ruotsalainen siirtyi Elitserienin Timråsta Edmontonin riveihin. 21-vuotiaan hyökkääjän avauskausi oli vahva: pelejä pelkästään NHL:n puolella ja pisteitäkin syntyi 80 peliin mukavat 34.

Odotukset nousivat viime kesänä ja nuorukaiselta odotettiin todellista läpimurtoa. Viime kausi oli kuitenkin paha pettymys. Pääjärvi seilasi AHL:n ja NHL:n välillä tiuhaan ja kausi päättyi farmiseura Oklahoma City Baronsin paidassa.

– Voi sanoa, että viime kausi oli urani toistaiseksi vaikein. Aiemmin kaikki meni kuin itsestään oikeaan suuntaan, mutta viime kaudella kiekko ei todellakaan pomppinut minulle, Pääjärvi selvittää hockeysverige.se-sivustolla.

Pääjärvi teki jopa kansainvälistä läpimurtoa keväällä 2010, jolloin hän hurmasi monet vahvoilla esityksillään miesten MM-kisoissa. Hyökkääjä iski Ruotsille pisteet 5+4 ja valittiin MM-kisojen tähdistöön.

– Kaikki hyvä tapahtui aiemmin raketinnopeudella. Kun asiat alkoivat kääntyä vastaan, en tiennyt miten käsitellä vastoinkäymisiä.

Hankalasta talvesta huolimatta Pääjärvi katsoo luottavaisena tulevaan.

– En ole suunnitellut palaavani kotiin ainakaan 15 vuoteen. Olen valmis tekemään kaikkeni todistaakseni sen, että olen ansainnut paikkani NHL:ssä, Pääjärvi uhkuu.