Suomalaisvalmentaja Raimo Summanen laittoi entisen KHL-seuransa vaikeaan paikkaan, sillä Avangard Omskilla on kiire hankkia pätevä spesialisti eronneen Summasen tilalle.

Sport-Express huhuili pestiin jo HIFK:n Petri Matikaista (lue tästä), mutta on selvää, että Avangardia saattaa käskeä ensi kaudella myös joku vapaana olevista venäläisvalmentajista tai ulkomaisista koutseista. Ennen kuin Summasen jo purettu jatkosopimus tehtiin, Avangardilla oli useita vaihtoehtoja kontrahtia vetkutelleen Summasen takana.

Summanen oli koko ajan Avangardin ykkösnimi, mutta venäläismedian mukaan esimerkiksi Vitjaz Tshehovista Severstal Cherepovetsiin siirtynyt Andrei Nazarov ja Ak Bars Kazanista Barys Astanaan loikannut Vladimir Krikunov olivat ehdokaslistalla.

Belarushockey.comin mukaan seuran urheilujohtaja Konstantin Bilan johtaa nyt etsintäpartiota. Avangardin presidentti Aleksandr Sterljagov on hakenut asiantuntija-apua paikalliselta kiekkoasiantuntijalta Leonid Kiseleviltä.

Venäläisistä vaihtoehdoista Belarushockey.com mainitsee kaksi: pitkän linjan valmentaja Valeri Postnikov ja viime sesongilla Metallurg Magnitogorskia valmentanut Fedor Kanareikin. Sen sijaan valkovenäläinen ja Summasen apuna toiminut Eduard Zankovets ei tule kysymykseen.