Jääkiekkovalmentaja Petri Matikaisen ympärillä pyörivä sopimusfarssi saa koko ajan uusia käänteitä.

Viimeksi HIFK:n seurajohto vaati Matikaisen Suomeen (lue tästä), sillä Matikaisella on vielä voimassa oleva kontrahti helsinkiläisseuran kanssa. Vähän myöhemmin Matikaisen jo kolmeksi vuodeksi kiinnittänyt KHL-seura Avangard Omsk sanoi, että Matikaisen Helsingin matkassa ei ole mitään ihmeellistä, sillä kyseessä on ”normaali käytäntö” (lue tästä).

Entä mitäpä sanoo Matikaisen agentti Vladimir Hudacek?

– Petrin oli mentävä Suomeen, sillä nyt on kyse Matikaisen ja hänen entisen seuransa HIFK:n välisestä sopimuksesta ja sen purkamisesta, Hudacek sanoo Sovetski Sportille.

– Suoraan sanottuna en tiedä, miten neuvottelut etenevät. Neuvottelut käydään Avangardin ja HIFK:n kesken. Agentit eivät osallistu näihin keskusteluihin. Katsotaan ja odotetaan, miten ne päättyvät.

HIFK haluaa rahaa venäläisseuralta, mutta summasta agentti ei halua puhua.

– En tiedä summasta. On selvää, että puhumme jonkinlaisesta korvauksesta. Mutta on täysin mahdollista, että sopimus syntyy myös ilman sitä.

Agentti ei ole valmis keskustelemaan siitä, miksi Matikainen teki uuden kolmivuotisen sopimuksen ennen kuin oli saanut purettua kontrahdin HIFK:n kanssa.