Leijona-pelaajat Juhamatti Aaltonen ja Petri Kontiola ovat taas yhdessä.

Kaudella 2010-11 hyökkäyskaksikko viiletti KHL-seura Metallurg Magnitogorskissa ja nyt tiet kohtaavat taas Traktor Tsheljabinskissa, joka kiinnitti äskettäin Aaltosen (lue uutinen).

Aaltosen Metallurg-kontrahti purettiin yhteisymmärryksessä ainakin seuratiedotteen mukaan, mutta venäläismedia on varma, että kyseessä oli enemmänkin pelaajan asenneongelmat, joiden myötä seurajohto katsoi, ettei Aaltosella ole käyttöä. Tämän jälkeen oli päivänselvää, että kontrahtia alettiin purkaa venäläiseen tapaan ”yhteisymmärryksessä”.

Aaltosen pelasti Traktor Tsheljabinskin päävalmentaja Valeri Belousov, joka näkee pelaajassa ison mahdollisuuden. Belousov aikoo istuttaa Aaltosen samaan ketjuun Kontiolan kanssa. Vastuuvalmentaja tietää Aaltosen luonteen, mutta ei näe asiassa mitään ongelmaa.

– Monilla suurilla pelaajilla on vaikea luonne. Mutta olen työskennellyt monien tähtipelaajien kanssa, kuten Jaromir Jagr ja Sergei Fedorov. En usko, että Aaltosen kanssa tulee mitään ongelmia. Sinun tarvitsee vain tietää, miten käsitellä ja lähestyä häntä. Lisäksi täytyy heti sopia pelaajan kanssa käyttäytymissäännöt ja siitä, miten tulee pelata. Hänen täytyy pelata joukkueelle ja kaikki muu on jätettävä, Belousov sanoo Dostup1-uutistoimistolle.

– Aaltonen on vahva pelaaja. Olen varma, että hänestä on hyötyä joukkueellemme. Lisäksi hän on pelannut Kontiolan kanssa sekä Leijonissa että Magnitogorskissa. Mielestäni he pelaavat hyvin yhteen.