KHL:n pelaajayhdistyksen pomo Andrei Kovalenko ei voi kuin ihmetellä suomalaishyökkääjä Janne Lahden tapausta.

Kuten SuomiKiekko-sivusto on tiiviisti uutisoinut (lue esimerkiksi tästä), viime kaudella Jokereissa hyökänneen Lahden ja KHL-seura Barys Astanan välillä on sopimuserimielisyydet. Tilanteen tekee hankalaksi se, että Lahti teki kontrahdin Barysin jo väistyneen seurajohdon aikana.

Uusi ja tuore tieto kertoo, että sopimuspaperi ei ole mennytkään KHL:n tietoon, mikä hankaloittaa tilannetta entisestään Lahden kannalta. Toisaalta pelaajan puolesta puhuu olemassa oleva dokumentti.

– Lahden tapaus on hyvin monimutkainen. Pelaajan käsissä on sopimus, joka on allekirjoitettu 18. huhtikuuta Barysin kanssa. Siinä on seuran leima. Mutta valitettavasti tämä sopimus ei ole rekisteröity KHL:ssä. Seura sanoo myös, että heillä ei ole tätä asiakirjaa, Kovalenko sanoo Sportboxin haastattelussa.

Lahdella oli voimassa oleva sopimus Jokerien kanssa, kun hän oli siirtymässä KHL:ään.

– Emme osaa sanoa, miten näin voi tapahtua. Lisäksi Janne rikkoi sopimuksen suomalaisen joukkueen kanssa, koska hän halusi jatkaa uraansa Venäjällä. Hän joutui maksamaan korvauksia edelliselle seuralle. Olen sitä mieltä, että tilanne selkenee pian.