Detroit Red Wings teki sunnuntaina kolme uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Jonas Gustavsson sekä hyökkääjät Mikael Samuelsson ja Jordin Tootoo liittyvät punasiipien joukkueeseen.

Ruotsalaistorjuja Gustavsson saapuu Detroitiin Toronto Maple Leafsista, jossa mies pelasi kolmen edellisen kauden ajan. 27-vuotias vahti solmi Red Wingsin kanssa kahden vuoden sopimuksen. TSN kertoo, että sopimuksen arvo on kolme miljoonaa dollaria.

Gustavssonin maanmies Samuelsson siirtyy Florida Panthersista punasiipien riveihin. Kokenut 35-hyökkääjä solmi kaksivuotisen sopimuksen. Samuelsson on pelannut Detroitissa aiemminkin, vuosina 2006-2009. Ruotsalainen on voittanut urallaan niin Stanley Cupin, olympiakullan kuin maailmanmestaruudenkin.

Kanadalaislaituri Tootoo jättää Nashvillen organisaation yhdeksän vuoden yhteiselon jälkeen. NHL:n puolella miehelle on kertynyt otteluita 486 ja AHL:ssä 100 kappaletta. Viime kausi oli Tootoon uran tehokkain saldolla 6+24. Hyökkääjä solmi Detroitin kanssa kolmivuotisen pahvin.

NHL:n ”ruotsalaisseurana” tunnetun Detroitin riveissä on Gustavssonin ja Samuelssonin hankinnan myötä peräti kahdeksan länsinaapurin edustajaa.