Yhdeksän vuotta Avangard Omskissa eri valmennustehtävissä ollut Igor Zhilinski ymmärtää täysin Raimo Summasta, joka päätti yllättäen erota KHL-pestistä (lue uutinen).

Zhilinskin sanoista voi päätellä, että Avangardin johdossa ei välttämättä työskentele oikeita henkilöitä oikeilla paikoilla.

– Tietenkin tilanne on poikkeuksellisen. Voitte tuomita, jos valmentaja muutamaa päivää ennen harjoituskauden alkua kieltäytyy velvollisuuksistaan. Mielestäni tämä on hölynpölyä ja taustalla on todennäköisesti erittäin vakavia syitä. En ole työskennellyt enää kuukausiin Avangard Omskissa ja ainoastaan Summanen voi tietää varmasti, mitä on tapahtunut, Zhilinski sanoo uutistoimisto BK55:lle.

Zhilinski haukkuu samalla Avangardin seurajohdon, joka ei ole kartalla nykyjääkiekon vaatimuksista.

– Sanon ainoastaan yhden olennaisen yksityiskohdan. Avangardin avainasemissa työskentelee edelleen ihmisiä, jotka ovat kaukana ammattimaisesta jääkiekosta. Kun tilanne on tämä, niin periaatteessa voit odottaa mitä tahansa.

Zhilinski on työskennellyt sekä edustusjoukkueessa että nuorisopuolella Avangard Omskissa. Miehellä on myös pelikokemusta useiden vuosien ajalta Avangardista.