Spekulaatiot KHL-seura Avangard Omskin uudesta päävalmentajasta kiihtyvät ja lisämaustetta soppaan tuo potentiaalinen suomalaiskandidaatti.

Kuten SuomiKiekko-sivusto jo yli viikko sitten uutisoi (lue tästä), HIFK:n nykyinen päävalmentaja Petri Matikainen nostettiin ensimmäisenä vaihtoehtona esille, kun Raimo Summasen ero oli julkistettu (lue uutinen).

Sovetski Sport -lehden mukaan nimettömänä pysyvä jääkiekkoagentti on paljastanut, että Matikainen siirtyy KHL:ään.

– Lauantaina sain tiedon, että Matikainen on Avangard Omskin uusi päävalmentaja, agentti sanoi lehdelle.

Sovetski Sport antaa 44 prosentin todennäköisyyden, että Matikaisesta tulisi Omskin uusi pääkäskijä. Lehti tietää Matikaisen ja HIFK:n voimassa olevasta sopimuksesta ja kompensaatiosta, joka lankeaisi Avangardille. Epäilyttävää asiassa on puolestaan se, että Matikaisen ja omskilaisseuran välistä kontrahtia ei ole vieläkään julkistettu.

Sovetski Sportin arvion mukaan (agentin lausunnosta huolimatta) Matikaisen edellä on tshekkivalmentaja Marian Jelinek, joka koutsaa tshekkijoukkue Libereciä. Aiemmin 48-vuotias Jelinek on valmentanut Plzeniä ja apuvalmentanut Sparta Prahaa. Jelinek saa lehdeltä 51 prosentin todennäköisyyden, että hänet valitaan. Jelinekistä kerroimme aiemmin tässä uutisessa.

Sovetski Sport ei usko venäläisen Fedor Kanareikinin nimittämiseen Omskin luotsiksi. Kanareikin saa ainoastaan viiden prosentin todennäköisyyden.