Viime kauden parhaista pistemiehistä suurin osa jatkaa uraansa SM-liigan ulkopuolella.

Runkosarjan seitsemän parhaan pistemiehen joukosta ensi kaudella Suomessa pelaa näillä näkymin vain Ässien Stephen Dixon. Kanadalainen oli menneellä kaudella neljänneksi tehokkain pistelinko.

Pistepörssin voittanut Ryan Lasch siirtyy Pelicansista siirtyy NHL-joukkue Anaheim Ducksiin. Maalipörssin kärkinimi ja toiseksi eniten pisteitä nakuttanut Ässä-peluri Tomas Zaborsky suuntaa KHL:ään ja Avangard Omskiin.

Pelicansin huippuhyökkääjä Justin Hodgman solmi sopimuksen Metallurg Magnitogorskin kanssa. Kuudenneksi paras pistemies Mikael Granlund vaihtaa HIFK:n NHL-seura Minnesota Wildiin. JYPin ykköshyökkääjä ja runkosarjan seitsemänneksi tehokkain Jani Tuppurainen tarttui KHL-seura Donbass Donetskin tarjoukseen.

Runkosarjan kolmanneksi tehokkain oli JYPin Eric Perrin, mutta hänen jatkamistaan Jyväskylässä pidetään epätodennäköisenä.

SM-liigan huippuhyökkääjien otteet on siis huomattu muuallakin kuin Suomessa. Näiden pelureiden menetys on iso lovi koko SM-liigalle, mutta käänteisesti huipulla on nyt tilaa uusille tekijöille.