Ilveksen liigajoukkue on parhaillaan omatoimisella jaksolla. Yhteisharjoituksiin joukkue palaa 30. heinäkuuta.

Viime kaudella pahasti kompuroinut joukkue on aloittanut syksyyn valmistautumisen levollisissa merkeissä, vaikka seuran taustalla on kiehunut pahasti (lue uutinen).

– Keväällä aloitettiin kevyehkösti rakentamaan pohjia ja siitä vähitellen kiristettiin. Harjoittelumotivaatio on ollut minun mielestäni hyvä, ja moni pelaaja on selkeästi parantanut ilmettään, päävalmentaja Raimo Helminen toteaa Ilveksen nettisivuilla.

– Harjoittelua on vedetty aikaisempaa yksilöllisemmin eli eri kehitysvaiheessa olevat pelaajat ovat muodostaneet omia harjoitteluryhmiään, mies lisää.

Harjoitusohjelmaa on jouduttu rukkaamaan, sillä kaikki pelaajat eivät ole olleet täyskuntoisia viime kauden vammoista johtuen.

– Jääleirin ohjelmaa jouduttiin hiukan muuttamaan, kun sieltä puuttui näitä vanhoja vammojaan parantelevia pelaajia. Rakensimme kuntoa lajinomaisesti, mutta otimme mukaan jo hiukan myös pelitapaharjoittelua, jota sitten jatketaan täysillä elokuussa. Pyrimme liikkuvaan ja aktiiviseen peliin – sellaiseen Ilveksen näköiseen pelitapaan, Raipe selvittää.