Menneen kauden Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Lennart Petrell hakee pelipaikkaa ensijaisesti NHL:stä.

Voimahyökkääjä tahkosi viime sesongin pääasiassa NHL:ssä pelaten 60 ottelua Edmonton Oilersin riveissä. Kelpo kauden jälkeen moni oletti Petrellin olevan mukana Leijonien MM-joukkueessta, mutta toisin kävi.

Petrell putosi viimeisten miesten joukossa ulos MM-joukkueesta.

– Turha sitä on kieltää. Olihan se iso pettymys, mutta ei se maailmaa kaada. Harmitti tietysti vielä enemmän, kun kyseessä olivat kotikisat. Varsinkin, kun itsestäni tuntui jo ennen kisoja, että minun henkiselle pelaajalle olisi kisajoukkueessa ollut käyttöä, Petrell kertoo Uusimaan verkkosivuilla.

Ensi kauden pelipaikka on vielä avoin. NHL on ykköstavoite, muttei hinnalla millä hyvänsä.

– Oilersilla on aikaa neuvotella kesäkuun loppuun asti. Sen jälkeen minusta tulee vapaa agentti, jolloin muutkin NHL-seurat voivat tulla neuvotteluihin mukaan. Käytännössä 15. heinäkuuta mennessä tiedän, että pelaanko NHL:ssä, Petrell sanoo.

– Jos NHL:stä ei tule mielekästä tarjousta, niin sitten tullaan Eurooppaan. NHL on haasteena ja pelillisestikin selkeä ykkösvaihtoehto. Toisaalta sopimuksen pitää olla sellainen, että kannattaa lähteä. Jos tarjotaan jotain kahden suunnan sopimuksia, niin voi olla, että jää lähtemättä. Tällä iällä ei välttämättä lähdetä toista kautta kokeilemaan, Petrell toteaa.