Jokereiden Alexander Ruuttu vierailee tänäkin kesänä viime vuoden tapaan Phoenix Coyotesin NHL-joukkueen tulokkaiden leirillä.

Coyotes varasi Ruutun vuosi sitten ja tuolloin hän pääsi ottamaan tuntumaa NHL-seuraansa. Tulokasleirien merkitys on tutustuttaa pelaajia organisaatioon.

– Se on enemmän sellainen, että tutustutaan halliin ja henkilökuntaan sekä tietysti muihin varattuihin pelaajiin, jotka siellä ovat paikalla, Ruuttu kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

– Paljon treenataan: käydään joka päivä jäällä puolentoista tunnin verran ja päälle fysiikkatreenejä. Loppupäivä pidetään muiden jätkien kanssa vähän hauskaa, ollaan uima-altaalla ja nautitaan siellä olosta, hän jatkaa.

Ruutun mukaan leirityksestä on paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Pohjois-Amerikassa kulttuuri on toisenlainen, mihin pelaajat ovat Euroopassa tottuneet.

– Kyllä näistä leireistä on varmasti hyötyä, jos jokin päivä pääsee varsinaiselle harjoitusleirille. On siitä etua siinä vaiheessa, kun tuntee paikkoja ja ihmisiä, ettei tarvitse ihan ulkona olla kaikessa, Ruuttu pohtii.