Rauman Lukko on tiedottanut tehneensä ensi kauden kattavan sopimuksen kanadalaisen keskushyökkääjän Justin Azevedon kanssa.

24-vuotias kanukki on kiekkoillut viimeiset neljä kautta AHL-liigaa Manchester Monarchsissa.

– Näimme Vuoren Juhan kanssa Azevedon pelaavan kahdessa AHL-ottelussa ja hän teki osaamisellaan kovan vaikutuksen. Hän on erinomainen ja luova pelintekijä, joka näkee kentän erittäin hyvin. Tarvittaessa Azevedo pystyy myös itse ratkaisuihin, sillä hänen laukauksensa on erittäin kova, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo luonnehtii.

– Suomeen ja SM-liigaan Azevedo sanoo tulevansa kehittymään. Hän on tietoinen siitä, että menestyminen täällä on avannut monelle pohjoisamerikkalaisellekin pelaajalle ovet NHL-jäille, Vanhatalo jatkaa.

Justin Azevedo oli suorastaan huikeassa iskussa kaudella 2007-2008 pelatessaan juniorisarjaa. Hyökkääjä iski kauden aikana yhteensä hurjat 160 tehopistettä. Tuolloin Azevedo valittiin CHL-liigan eli Pohjois-Amerikan pääjuniorisarjojen vuoden pelaajaksi.

– Hän on erikoistilanteiden pelaaja, jonka saavutukset ovat kiistattomat. Minulle sopii erittäin hyvin, että joukkueeseen liittyy pelaajia, joiden parhaat vuodet ovat vielä edessä. Azevedo tietää, että menestyminen Lukon kanssa tuo hänelle väistämättä myös henkilökohtaista menestystä, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoo.