KooKoolle ykkössentteriksi jenkkihyökkääjä

Mestiksen KooKoo on tiedottanut kolmesta pelaajasopimuksesta. Mielenkiintoisin nimi on keskushyökkääjä Nick Dineen.

USA:sta saapuva Dineen on pelannut viimeiset neljä kautta yliopistosarja NCAA:n ylimmällä tasolla. 23-vuotias keskushyökkääjä saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan pelaamaan. Miehen sopimus KooKoon kanssa on yksivuotinen.

– Nickillä on hyvä liike ja laukaus, minkä lisäksi hän vahvana miehenä pelaa isosti, KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa kehuu 178-senttistä ja 88-kiloista peluria.

Kaudella 2010-11 Dineen toimi joukkueensa varakapteenina ja viime kaudella rinnassa komeili kapteenin C-kirjain. Suomalaisille tuttuja Colorado Collegessa pelanneita pelaajia ovat muun muassa TPS:ssä Suomen mestaruuden voittanut Lee Sweatt sekä kahdella viime kaudella SaiPassa pelannut Brian Salcido.

– Dineen on johtajatyyppi sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Yliopistosarjassa ei pääse kapteeniksi, jollei hoida sekä opiskelu- että pelihommia esimerkillisesti. Saimme miehestä paljon tietoa muutamilta tutuilta henkilöiltä, muun muassa Lee Sweatt oli iso apu scouttauksessa, Välimaa huomauttaa.

Samalla KooKoo julkaisi pääasiassa seuran A-nuorissa hyökänneiden Mikko Virtasen ja Jere Espon jatkosopimukset.


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?