Kiekkolegenda Igor Larionovin mukaan hänen suojattinsa Nail Jakupov tulee pelaamaan varmasti NHL:ssä, mikäli ja kun hänet joku seura aikanaan varaa.

NHL-seurat ovat syystäkin varpaillaan venäläispelaajien kanssa, sillä KHL:n kovat palkkatarjoukset ovat joskus esteenä NHL:ään tulemiselle. Tuoreimpana esimerkkinä Washington Capitalsin varaama Jevgeni Kuznetsov, joka valitsi rahakkaan KHL-miljoonasopimuksen NHL:n sijaan (lue uutinen).

– Tiedätkö mitä? Mikään ei tässä elämässä ole varmaa, mutta tiedän, että hän jää NHL:ään. Kuznetsov varattiin Washington Capitalsiin kaksi vuotta sitten ensimmäisellä kierroksella, ja hän päätti jäädä KHL:ään ja pelata rahasta. Olen kertonut lehdistölle, että Kuznetsov teki ison virheen, koska hänen tulisi pelata täällä Pohjois-Amerikassa, Larionov sanoi perjantaina Oilers Now -ohjelmassa.

Jakupovin tilanne on sikäli erilainen, ettei nuorukainen jäänyt tahkoamaan KHL:ää, kuten Kuznetsov. Näin ei myöskään houkutus ole niin suuri pelata KHL:ssä, vaikka tienestit ovat toista luokkaa.

– Nail valitsi toisen tien. Hän tuli tänne pelaamaan CHL:ää pariksi vuodeksi. Samalla hän opiskeli peliä Pohjois-Amerikan tasolla ja tyylillä. Nyt hän puhuu englantia ja on valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Joten tämä on ainoa liiga, joka on olemassa hänelle, National Hockey League, ei mitään muuta.

Jakupovia on povattu NHL-draftin ykkösvaraukseksi Edmonton Oilersiin. Varaustilaisuus pidetään ensi viikolla.

Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa huikea 200 euron bonus (voimassa 20.6. asti)!