Jokerien suurlupaus Teuvo Teräväinen varattiin lauantain vastaisena yönä NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella 18. vuorolla Chicago Blackhawksiin.

Teräväisen mukaan fiilis on kaikin puolin huikea, vaikka ennakkokaavailuissa odotettiin parempaa varausnumeroa.

– Ihan huikea fiilis, eikä haitannut yhtään, että joutui vähän odottamaan, Teräväinen tunnelmoi tilaisuuden jälkeen Jokerien verkkosivuilla.

– Koko ajan jännitin, milloin nimi tulee. Lopulta se on kuitenkin ihan sama, meneekö viidentenä vai 20:ntena, koska töitä on joka tapauksessa niin paljon vielä edessä. Ei tämä varaus tee minusta yhtään sen parempaa pelaajaa kuin olin aikaisemmin.

Blackhawks oli yksi niistä seuroista, joka haastatteli Teräväistä kesäkuun alussa NHL:n Combine -tilaisuudessa, jossa pelaajia arvioitiin. Jo tuolloin hyökkääjä sai tunteen, että Chicago saattaisi olla paikka, jonne hän päätyy.

– Oli sellainen fiilis, että he olivat tosi kiinnostuneita koko ajan. Itse he kuitenkin olivat vähän sillä kannalla, että en ole enää vapaana, kun heidän vuoronsa tulee. Nyt kävi kuitenkin näin ja tosi hienoa, että pääsin Blackhawksiin.

– Tämä on iso ja hieno seura, jolla on meriittejä ja joka taistelee joka vuosi Stanley Cupista. Kaupunkikin on tosi hieno. On hienoa liittyä tällaiseen seuraan.