Viikonloppuna jännitetään jälleen suomalaispelaajien menestystä NHL:n tämän vuoden varaustilaisuudessa Pittsburghissa.

Ennakkospekulaatiot käyvät kuumana erityisesti Teuvo Teräväisen ja Olli Määtän kohdalla. Peliyhtiö Unibetin asiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen uskoo, että molemmat varataan reilusti ensimmäisen kierroksen puolella. Myös Unibetin kertoimet povaavat korkeita vuoroja.

Teuvo Teräväinen on noussut viimeisimmissä ennakkoarvioissa jopa top 6 -varausten joukkoon. Arvostettu kanadalainen TSN-televisiokanavan asiantuntija Bob McKenzie listasi viimeisissä rankingeissa Teräväisen seitsemänneksi parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Lista perustuu NHL:n kykyjenetsijöiden antamiin tietoihin. Tikkanen odottaa Teräväiselle top10-varausta.

– Uskon, että Teuvo menee top10:ssä, ehdottomasti. Mies nousi SM-liigan vakiopelaajaksi nuorella iällä ja osoitti kypsyyttä pelaamalla erinomaiset playoffsit. Hänestä voidaan odottaa kovaa maalintekijää tuleviksi vuosiksi. Myös Määttä on todella lahjakas pelaaja, mutta en usko top10-varaukseen, siellä on niin kovia miehiä edellä. Draftin ykkösnimenä uskon Ryan Murrayhin, Tiki povaa.

Myös Unibet uskoo, että viime kaudella Jokereissa vahvan esiintulon tehnyt Teräväinen on varausten kärkiryhmässä. Nuorukainen on Unibetin mukaan kertoimella 1,57 kymmenen ensimmäisenä varattavan pelaajan joukossa. Aivan tavoitelluimpien joukkoon ei Teräväinen kuitenkaan Unibetin kertoimien perusteella kuulu: kerroin 2,65 ei enteile 18-vuotiaan hyökkääjän kuuluvan kuuden ensimmäisenä varattavan ryhmään. Suomalaisittain mielenkiintoista on se, että mikäli Teräväinen varattaisiin numerolla seitsemän, pelaisi hän ensi kaudella Minnesota Wildissa yhdessä Mikko Koivun ja Mikael Granlundin kanssa.

Unibetin mukaan 17-vuotias jyväskyläläispuolustaja Määttä ei yllä ihan kymmenen joukkoon TSN:n povauksesta huolimatta. Unibetin kertoimien mukaan hänet varataan kertoimella 1,80 ensimmäisen 15 pelaajan joukossa. Nuori lupaus pelasi viime kauden OHL:n London Knights -joukkueessa tehtyään rohkean ratkaisun lähteä JYPistä kohti Kanadan kovatasoista juniorisarjaa. Varsinkin päättyneen kauden loppuosa oli nuorukaiselle menestyksekäs, sillä Määttä voitti OHL:n pudotuspeleissä sekä puolustajien että tulokkaiden pistepörssin saalistettuaan 23 tehopistettä.