Leijonat kohtaa huomenna MM-kisojen välierässä Venäjän. Venäjä on edennyt turnauksessa vakuuttavasti ilman tappiota välieriin. Venäjän joukkue on paperilla kivikova – 17 KHL miestä ja loput kahdeksan NHL-huippupelaajia.

Joukkueen kohdalla pohditaan, voiko tähtiä vilisevä porukka olla yhtenäinen. Varsinkin, kun vielä viime päivinä joukkueeseen liittyi pari uutta miestä, Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ja Aleksandr Semin, mikä saattaa sekoittaa hyvin toimineita ketjukoostumuksia.

Leijonien KHL:ssä pelaava nelosketjun sentteri Petri Kontiola uskoo suomalaisen pyteettömän työn selättävän tähtimiesten surffailun.

– Ollaan sellainen perus suomalainen porukka, joka yrittää enemmän. Meillä on molarit ja pakit maailmanluokan äijiä. Siitä on hyvä rakentaa.

– Vielä ei olla saatu mitään. USA-voitto oli hieno, mutta mitään ei ole vielä saavutettu.

Kontiola tuntee venäläisistä pelaajista useita joko seurakavereina tai vastustajina KHL:stä. Kieli ei kuitenkaan vielä taivu ihan niin, että voisi kunnolla hämmentää vastustajia, mutta joitain sanoja kuitenkin on jäänyt mieleen.

– Ne on ne perussanat, mitä ei voi tässä hehkuttaa. Nekin osaa varmaan ne samat sanat suomeksi, mitä minä venäjäksi, Kontiola virnuilee.

Kai Lintinen, Hartwall Areena