Venäjä otti MM-finaalissa omansa tylysti kaatamalla Slovakian selvästi maalein 6-2.

Avauserän mukana rimpuillut Slovakia jäi vahvan Venäjän jalkoihin toisessa erässä. 1-1-päättyneen ensimmäisen erän jälkeen punakone vei toisen kaksikymppisen 3-0 eikä päätöserässä mestarista ollut epäselvyyttä.

Venäjän maalintekijöinä kunnostautuivat kahden maalin Aleksander Semin sekä yhden osuman viimeistelleet Aleksander Perezhogin, Aleksei Tereshenko, Pavel Datsjuk sekä Jevgeni Malkin. Slovakian molemmat täysosumat viimeisteli puolustajajätti Zdeno Chara.

Venäjä jyräsi kultamitaleille puhtaalla pelillä. Se ei hävinnyt koko turnauksessa otteluakaan. Mestaruus oli Venäjälle sen historian neljäs, kun taas Slovakialle MM-hopea oli toinen.