Valko-Venäjä kärsi 2-1-tappion Ranskalle maanantai-iltapäivän ottelussa. Tappiolla Valko-Venäjä on lähellä jumbopaikkaa, mikä johtaisi putoamiseen a-sarjasta. Jos Kazakstan voittaa iltapelissä Suomen, Valko-Venäjä putoaa.

Valko-Venäjän päävalmentaja, suomalainen Kari Heikkilä , kunniotti voittajaa, mutta sanansa hänellä oli sanottavana tuomaritoiminnasta.

Valko-Venäjä näytti saaneen kiekon maaliin asti, millä tilanne olisi ollut heille 2-0, mutta tuomarit eivät suostuneet tarkistamaan tilannetta videolta.

– He sanoivat niin, että pyysimme liian myöhään tarkistamaan sen maalitilanteen. Se oli heidän näkemys siitä asiasta, Heikkilä kertoi ottelun jälkeen Jatkoaika.com:lle.

Heikkilä ihmetteli tuomarien toimintatapaa tilanteessa, ja miksi heidän piti edes asiasta kysellä.

– Kiekko kun menee maalille ja siellä on hässäkkää siinä tilanteessa, niin silloin mennään tarkistamaan, että oliko se maali vai ei. Nyt siellä ei ollut sellainen käytäntö käytössä.

Ottelun erotuomarikaksikko, suomalainen Jari Levonen sekä tsekkiläinen Martin Frano, sai toiminnastaan muutenkin palautetta.

– Tuomareiden pitäisi johtaa tapahtumia sieltä jäältä käsin. Sitä peliä pitää tavallaan katsoa myös aitoihin päin, uskaltaa katsoa suoraan silmiin ja kysyä, että mikä meininki. Mutta ei, kääntävät vain selän ja heittävät kiekon jäähän, että pelataan pois tämä peli.