USA nappipelin taustalla oli täydellinen onnistuminen heti pelin alussa ja Suomen heikkouksien hyväksikäyttäminen. USA pelasi Suomea vastaan samaan tapaan kuin Kanada. He laittoivat painetta Suomen pakkeihin, ja näin tyrehdytti Suomen pelin täysin.

– Ennen peliä puhuimme paljon pelistämme Kanadaa vastaan ja Suomen pelistä Kanadaa vastaan. Me pelasimme tietyllä tapaa Kanadaa vastaan, ja halusimme päästä samaan peliin tänään, USA:n päävalmentaja Scott Gordon kertoi ottelun jälkeen.

Gordon oli todella tyytyväinen siihen, miten jokainen pelaaja otti vastuuta ja täytti paikkansa joukkueessa, eikä heikkoja lenkkejä ollut.

– Ennen peliä puhuimme jokaiselle pelaajalle, että heidän täytyy tehdä jonkinlainen panos joukkueen peliin. Ei välttämättä pisteiden muodossa vaan joku pelaajan oma kehityskohde, puolustusjuttu tai muu.

– En usko, että olisimme voineet pyytää pelaajiltamme yhtään enempää mitä he esittivät tänään. Heistä jokainen täytti paikkansa, ja teimme pelistä todella vaikean Suomelle. Tämä oli yhtenäisin esitys sen aikana, mitä minä olen ollut täällä.