Suomen joukkueen maalisaldo on jääkiekon MM-kilpailuissa ollut niukka.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija, Esa ”Tiki” Tikkanen, uskoo Suomen joukkueen otteiden piristyvän otteluiden edetessä. Sunnuntaina pelatussa Suomi-Slovakia -pelissä Suomen joukkue sai aikaan ainoastaan yhden maalin, kuten myös turnauksen avausottelussaan.

– Jengi on kysellyt, miksi Suomi ei pysty tekemään maaleja. On se kyllä ihmeellistä. Vastustajan maalivahdit näyttävät hyvältä, kun suomalaiset nakuttavat kiekkoja räpylöihin, Tikkanen pohtii.

Tikkasen mukaan Slovakia hallitsi ottelua kaikin puolin, mutta Suomi pääsi peliin mukaan sen loppupuolella.

– Pelissä oli tärkeää, että Suomi pystyi viimeisessä erässä saamaan peliinsä parempaa potkua ja liikkuvuutta, Tiki sanoo.

Suomen otteissa yksi huomiota herättävimmistä asioista on se, että ylivoima ei toimi.

– Jos Suomi meinaa voittaa maailmanmestaruuden, ylivoimapeli pitää saada kuntoon. Jalonen jo sanoikin haastattelussa, että ylivoimapeliin tulee muutoksia, Tikkanen toteaa.

Hän kertoo seuraavansa mielenkiinnolla, ketkä ylivoimaa alkavat pelata.

Jarkko Immosen kenttä otettiin pois ja tilalle pistettiin Niko Kapasen kenttä, jossa ovat mukana Petri Kontiola ja Leo Komarov. On mielenkiintoista nähdä, nostaako Jalonen Komarovin Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan viereen, Tiki pohtii.

”Suomen otteet paranevat jatkopelien myötä”

Kokonaisuudessaan ei Tikkasen mielestä kannata alkaa hätiköidä.

– Suomella on jo kaksi voittoa plakkarissa. Jatkossa on kuitenkin luvassa tiukempia pelejä.

Ensimmäiset kaksi ottelua on Tikkasen mukaan mennyt Suomella asenteella ”okei, mennään ja tehdään”, mutta seuraavaksi on kovempien pelien vuoro. Tiistaina vastaan asettuva Sveitsi on pelannut hyvin ja saanut sekin kaksi voittoa.

– Uskon, että Lehtonen tulee pelaamaan tiistaina Suomen maalilla, joten Kärppä pääsee taas tositoimiin, Tiki ennustaa.

Mies pitää Suomen tähänastisessa pelitavassa hyvänä sitä, ettei jäähyjä ole otettu ja joukkue on pidetty hyvin kasassa.

– Peli omassa päädyssä ollut kontrollissa, ja Suomella on hyvät mahdollisuudet ottaa tiistaina jälleen kolme pistettä. Veikkaan Suomelle 4–2 -voittoa, minkä seurauksena Suomi nousee yhdeksään pisteeseen ja johtaa A-lohkoa yhdellä pisteellä ennen USA:ta.

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!