Tässä Leijonien salainen voimavara!

Leijonat viettivät tiistain välipäivän vapaasti palautellen sekä kroppiansa että korvien väliään. Harjoituksen ohella MM-turnauksessa on tärkeää myös irroittautua aikatauluista edes hetkeksi.

– Eilen oli joukkueella ihan omaa toimintaa jokaisella. Illalla kahdeksan aikaan käytiin syömässä erinomainen päivällinen, päävalmentaja Jukka Jalonen paljastaa SuomiKiekko-sivustolle.

Kuten eräs kaupan alan suuryritys mainostaa – ”Hyvä ruoka, parempi mieli” – niin tällaisilla asioilla voi olla suurikin merkitys joukkueen mentaalitilaan ennen tiukkaa loppurutista.

Leijonien vuoden 1995 MM-kultavalmentajan Curt Lindströmin aikaan Leijona-joukkueet kävivät milloin raveissa ja milloin missäkin. Ja mitalitili karttui lähes joka vuosi.

Leijonien keskiviikon harjoituksia jouduttiin myös aikaistamaan erään tärkeän tapahtuman johdosta.

– Lähdemme tästä videopalaveriin kentällisten kanssa, missä menee pari tuntia. Ja syy miksi harjoituksia aikaistettiin oli se, että kahvittelemme hotellissamme ”prime-minister” Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin kanssa. Jos ei olisi harjoituksia aikaistettu, olisi se mennyt liian myöhäiseksi.

Joukkue varmasti tuntee arvostusta ja itsetunto on korkealla, kun valtionpäämiehet haluavat henkilökohtaisesti joukkueen tavata. Varsinkin EU-ministeri Stubb tunnetaan kovana urheilumiehenä, hänellä on jääkiekkotaustaa, ja nykyään harrastuksina kestävyyslajit maantiepyöräily, maraton ja triathlon.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️