Ruotsin ja Suomen yhteiskisat ovat synnyttäneet paljon lajin ulkopuolista keskustelua. Yksi vahvimmista puheenaiheista läpi kisojen on ollut keskustelu lippuhinnoista.

Nyt keskustelu on saanut jälleen uuden suunnan, kun Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ohjaa syyttävän sormensa Verkkouutiset-sivuston haastattelussa kohti länsinaapuria. Lippukiista on Kummolan mukaan sieltä lähtöisin.

– Ruotsistahan tää koko hässäkkä lähti liikkeelle, Kummola sanoo sivustolle.

Suomessa MM-kisojen liput ovat olleen jo noin vuoden ajan myynnissä. Aluksi myytiin lippupaketteja, sitten yksittäisiä lippuja. Varsinkin Leijonien pelit ovat herättäneet yleisön joukossa kiinnostusta.

”En tiedä, mitä Ruotsissa meni pieleen

Ruotsissa tilanne on toinen. Jalkapallokausi viivästytti lippumyyntiä. Lisäksi kisajärjestäjät myivät Globenin hallin ylimpiä paikkoja perhelippuina 800 kruunun yhteishintaan. Paikkojen huono sijainti ja kisajärjestäjien toiminta on herättänyt negatiivisia tuntemuksia lahden takana.

– Sillä ne ampuivat itseään jalkaan – ja meidän jalkaamme, Kummola pohtii.

Kummola ei ole ainakaan vielä tässä vaiheessa valmis teilaamaan kahden maan yhteiskisoja, mutta heittää kritiikkiä toisen järjestäjämaan suuntaan.

– En tiedä, mitä Ruotsissa muuta meni pieleen, mutta ainakin liian pienellä organisaatiolla siellä yritettiin kisat hoidella.

Lue alkuperäinen juttu tästä